Skip to main content

Suomen historian suurin Porsche-tapahtuma lähestyy. Paikalla tulee olemaan yli 250 Porschea ja ohjelmassa on mm. Porsche GT3 Cup Trophy ja PRCF Sports Cup -ratasarjojen osakilpailulähdöt.

Porsche Club Finland (PCF) ja Porsche Racing Club Finland (PRCF) järjestävät Alastarossa Porsche-suurtapahtuman. Suomen vanhin automerkkikerho järjestää ensimmäistä kertaa Suomessa kansainvälisen Porsche Club Festival -tapahtuman, joka kokoaa elokuun lopussa samaan paikkaan kaikki Porsche-harrastajat.

Tapahtuma sisältää kilpailulähdöt sekä PRCF Sports Cup että Porsche GT3 Cup Trophy -luokissa, kokoontumisajot eri puolilta Suomea, Concours-näyttelyn, korkeatasoista rata-ajon koulutusta ja PCF Slalom-kilpailun. Maahantuoja on paikalla uusimman kaluston kanssa ja mm. rengaskumppani Michelin esittelee tuotteitaan.

Tapahtuma-alueelle on vapaa pääsy kaikille Porsche-autoilla saapuville harrastajille. Ilmoittautumiset kokoontumisajoihin sekä rata-ajon koulutukseen ja Slalom-kilpailuun tapahtuman nettisivuilla http://www.porsche-club.fi/festival2013, jossa on myös jaossa 500 vapaalippua tapahtumaan.

Viikonlopun ohjelma

Perjantai 23.8.

Radalla tapahtuu jo perjantaina, kun Racing-Porschet ajavat vapaat harjoitukset iltapäivällä.

Klassikkoajoneuvot ja kruisailusta kiinnostuneet klubilaiset kokoontuvat eri puolilta Suomea Lempäälän suunnalle jo perjantaina jatkaakseen seuraavana päivänä rennosti photorallyn merkeissä kohti Alastaron moottorirataa.

Lauantai 24.8.

Neljä kilpailulähtöä aika-ajoineen PRCF Sports Cup ja Porsche GT3 Cup Trophy –luokissa. Kilpailuissa on mukana kuljettajia myös naapurimaistamme.

Lauantaina Porsche-harrastajat saapuvat Alastaron moottoriradalle ja tavoitteena on saada vähintään 250 Porschea samaan tilaisuuteen. Autot voivat osallistua Concours-näyttelyyn, jossa parhaat palkitaan. Päivän aikana kokeneilla PCF-kuljettajilla on tilaisuus myös rata-ajoon kouluttajien opastuksell, joten radalla tapahtuu ja nähdään todella paljon.

Päivän päätteeksi pidetään ratavarikolla Paddock Party -illanvietto koko Porsche-kansalle.

Sunnuntai 25.8.

Sunnuntaina Alastaron moottorirata on varattu Porsche-harrastajien siviiliautoille. Ajoneuvon hallintaa voivat harjoitella myös ensikertalaiset turvallisesti PCF-koulutuskonseptin mukaisesti. Päivän aikana ajetaan myös Porsche Club Slalom Cupin kauden neljäs osakilpailu.


11.08.2013