Skip to main content

PRCF Esports ajettiin ensimmäistä kertaa 2019. Kerhosarjan organisoija ja kilpailulähetysten toteuttaja FiSRA on tehnyt vuosia työtä sim racingin parissa, joten kilpailujen televisiointi oli varmalla pohjalla, kuljettajista ei vain ollut varmuutta. Yhteistyössä Porsche Club Finlandin kanssa lähtöruudukkoon löydettiin kerhojäseniä koko harrastusspektriltä; kärjessä lajin SM-tasolla kilpailevia kuljettajia ja listan loppupäässä kuljettajia, jotka etsivät penkin säätöjä ja jarrubalanssia vielä aika-ajoissa.

Kauden aikana järjestettiin harjoituskilpailuita säännöllisesti ja harjoituksissa kokeneemmat kuljettajat neuvoivat aloittelijoita. Kouluttajien työ näkyi selvästi viimeistään kolmannessa ja neljännessä osakilpailussa, joissa gridin loppupuolellakin nähtiin kokonaisia kilpailulähtöjä ilman inc-pisteitä (=nurmikkohipaisuja). Toisaalta sarjassa toiseksi sijoittunut Luka Nurmi osoitti Span päätösosakilpailussa mitä kymmenen pisteen virhebudjetti tarkoittaa kilpa-autoilijalle. Ollikaista takaa-ajaessaan Nurmi otti tarkoituksellisesti 9 pistettä käyttäessään joka sentin Span asvaltoiduista radan reunuksista. Kyse ei ollut ajovirheistä, vaan sääntöjen täysimittaisesta hyödyntämisestä.

Clubikauden päätyttyä osa kuljettajista totesi, että jotain on keksittävä myös perinteiselle kesäkaudelle. "Team PRCF Esports" ajoi Trellet GT4 Series- ja eSM-sarjossa, jossa autona oli Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR. Kauden 2020 jälkeen treenattiin iRacing 911 Cuppiin, ajettiin Sebring 12h, clubin sisäinen Nürburgring Nordschleife-endurance ja syyskuussa 2021 ajettiin Porsche-clubien välinen "The International Sim Racing Challenge II".

PRCF sim racing tuo lajin ja laitteet yleisön testattavaksi aina Porsche Club Festivalille simulaattoritelttaan ja treenejä pyörii viikoittain elo-toukokuussa. Sarjan tavoite on tarjota aloittelijoille tapa päästä ohjatusti mukaan harjoituksiin ja kilpatoimintaan. FiSRA:n kautta voimme järjestää 3kk testitilauksen, jolloin voit kokeilla rauhassa onko iRacing sinua varten. Perusmaksuun sisältyy perusautot ja -radat. Joka harjoituksen jälkeen keskustelua ja neuvoja, sekä joka sarjakilpailuun datatreeni. Lue sarjasivun infot ja liity PRCF Esports Discord-kanavalle, jos ajaminen kiinnostaa. Kanavalle otetaan kaikki PCF-, PRCF- ja PCCF-jäsenet. Lähetä sähköposti (Jyrki.Aalto (ät) PRCF.fi) ja saat paluuviestinä linkin ja ohjeet liittymiseen. Tervetuloa mukaan!

 

Livelähetykset löydät SimRacing.fi Twitch-kanavalta.

Aloittelevan kilpailijan ohjeen voit lukea tästä (PDF-tiedosto). Ohjeessa on myös neuvottu, miten voit kokeilla nykyaikaista ajosimulaattoria ilmaiseksi omalla PC:lläsi.

Perustietoa ajosimulaattoreista suomeksi videomuodossa: io-tech: Rakensin oman ajosimulaattorin

Lisätiedot osallistumisvaatimuksista, palkinnoista ja ilmoittautuminen sarjaan: FiSRA PRCF Esports-sivujen kautta.