Skip to main content

Luka Nurmi (Relaa Racing) kruunattiin Porsche Sprint Challenge NEZ kauden 2020 mestariksi

Kauden päätösviikonloppuun lähdettiin kutkuttavista asetelmista: periaatteessa mestaruuteen oli mahdollisuudet sarjaa johtavalla Luka Nurmella ja seuraavana majailleilla Jim Rautiaisella ja Tommi Harulla. Laskukoneet kävivät kuumana eri skenaarioiden laskemisessa, mutta loppujen lopuksi, koska kuskit pystyivät vain vaikuttamaan omaan suoritukseensa, enimmät spekulaatiot unohdettiin perjantaiaamun jälkeen.

Perjantain päättäneessä aika-ajossa nähtiin neljä erityistä asiaa. Pekka Myllykangas lunasti kauden lupauksensa ja paransi vuoden takaista omaa aikaansa samalla autolla yli sekunnilla. Nurmi hiipui lupaavasti sujuneiden vapaiden harjoitusten jälkeen aika-ajon kolmannelle sijalle valitellen etupään pitoa - jokunen mutka meni pitkäksi. Haru ajoi vain yhden viiden kierroksen rutistuksen muiden kahden sijaan, mutta vei silti paalun nimiinsä ylivoimaisesti yli kahdella kymmenyksellä ennen Rautiaista. Jim Rautiaisen viikonloppu puolestaan päättyi aika-ajoon voimansiirron pettäessä - yksi mestarisuosikki oli siis pelistä pois ennen kuin kisailu edes alkoi.

Ehkä jotain sarjasta kertoo se, että aika-ajon jälkeisten rutiinien jälkeen koko varikon väki, mukaan lukien kilpailevat kuskit ja tallit sekä katsastuksen väki, kokoontuivat Rautiaisen WR Racingin tiloihin diagnosoimaan ja pohtimaan mahdollisia korjauskeinoja. Illan viilentyessä syyllinen paikannettiin voimansiirrosta katkenneeseen hammaspyörän hampaaseen, joka pullahti ulos öljyjen mukana. Varsin harvinaista, etenkin Rautiaisen mallikkaasti huolletulle autolle. Pettymys oli kaiken kaikkiaan suuri erityisesti Rautiaisella, mutta myös muilla kilpailijoilla: lauantain kisoista olisi yksi palanen pois.

Lauantain avannut, kauden 11. osakilpailu alkoikin Rautiaisen toisen lähtöruudun ammottaessa tyhjyyttään. Paalulta lähtenyt Tommi Haru voitti lopulta kisan, vaikka Luka Nurmi hiillostikin häntä läpi kisan aivan kosketusetäisyydellä toisella sijalla. Raimo Niemi hallitsi tilanteen mainiosti ja ajoi palkintokorokkeelle. Pekka Myllykangas nappasi SPP-Racingin jäsentenvälisen 4. sijallaan ennen Simo P Kangasta. Näiltä sijoilta lähdettäisiin myös päätöskilpailuun.

Myllykangas harmitteli Niemen karanneen heti ensimmäisillä kierroksilla:

-Hyvin kulki, mutta pitäisi päästä edellä menevän kantaan kiinni, että saisi puristettua sen viimeisenkin vauhdin irti. Nytkin pääsin loppua kohden parantamaan vauhtia, mutta se ei enää riittänyt, Myllykangas pohti Parc Fermén liepeillä kisan jälkeen.

Kauden viimeiseen kisaan lähdettiin odottavista tunnelmista: käytännössä Harun oli pakko voittaa pitääkseen edes teoreettiset mahdollisuudet mestaruuteen elossa, Nurmen mestaruutta näytti uhkaavan enää tekninen vika. Kisa lähtikin hiuksianostattavan jännittävästi käyntiin, kun kärkikolmikko Haru-Nurmi-Niemi hyökkäsi ensimmäiseen mutkaan lähes rinta rinnan. Lopulta kuitenkin maaliin tultiin lähtöjärjestyksessä, eli Haru, Nurmi, Niemi ja Myllykangas. Mestaruutta jahdannut Nurmi ei kuitenkaan höllentänyt ennen ruutulippua, vaan hiillosti kokenutta Harua läpi kisan, käyden useaan otteeseen rinnallakin. Ohitus ovelasti ja nopeasti ajaneesta Harusta jäi silti haaveeksi. Myllykangas taisteli tasaväkisesti Niemen kanssa nelossijasta katsojien suureksi riemuksi, toteuttaen jäleen suunnitelmaansa. Simo P Kangas puolestaan keskeytti auton peräpään ripustukseen iskeneeseen tekniseen vikaan. 

Harun viimeisten kisojen dominanssista huolimatta lopulta siis nuori Luka Nurmi kruunattiin kauden 2020 mestariksi klubiyleisön suosion saattelemana. 

-Kyllähän tämä oli tiukka sarja ja huikea juttu kaiken kaikkiaan, että saatiin kausi ajettua kaikesta huolimatta. Porsche Sprint Challenge NEZ-mestaruus on erittäin tärkeä saavutus minulle ja historia on osoittanut sen olevan myös erinomainen ponnahduslauta uralle. Kiitokset tietenkin kotiin, tukijoille, tallille, sarjaan osallistuneille kilpailijoille sekä järjestäjille. Ensi kaudeksi olisi tarkoitus siirtyä ajamaan kilpaa Eurooppaan, mutta nautitaan nyt mestaruudesta hetki, rennosti suorituksiaan analysoinut Nurmi tuumaili kilpailun jälkeen.

Onnea uudelle mestarille!

Vaikka kausi olikin virallisesti ohi tämän jälkeen, eivät kuskit jääneet pitkäksi aikaa laakereileen lepäämään, sillä lauantai-ilta päättyi juhlavasti 50 minuutin Endurance-kilpailuun. Relaa Racingin autoilla lisämaustetta kisaan toivat Raimo Niemen rinnalla ajanut Juha Nisula sekä toisessa autossa Philip Miemois ja Mikko Autio. Ehkä koko kauden ikonisin hetki nähtiin, kun sarjan tuore, kauden 2020 mestari Luka Nurmi ja kauden 2019 mestari Tommi Haru valmistautuivat tallikaveruksina tulevaan kilpailuun. Lopulta autokunta Nurmi-Haru voitti kilpailun ylivoimaisesti.


30.08.2020