Skip to main content

Kokkolalainen Emil Westman on valittu Suomen Porsche GT3 Cup Challenge -rata-autoilusarjan junioriohjelmaan kaudeksi 2016. Relaa Racingin riveissä tulevalla kaudella ajava 19-vuotias Westman jatkaa lahjakkaiden nuorten kuljettajien sarjaa ja lähtee yhdessä tallin omistajan ja tallikaverinsa Raimo Niemen kanssa hakemaan menestystä Porschen ratissa.

19-vuotiaan Westmanin aiempiin meriitteihin lukeutuu muun muassa V1600-sarjan voitto viime kaudelta ja nyt hän pääsee kokeilemaan taitojaan kenties Suomen kovimmassa ja haastavimmassa ratasarjassa.

Jo neljättä vuotta toimivan ohjelman tarkoituksena on tukea nuorten, alle 26-vuotiaiden lahjakkaiden suomalaiskuljettajien autourheilu-uraa. Ohjelma perustuu Porsche GT3 Cupin, Relaa Racingin ja AKK-Motorsport ry:n myöntämään stipendiin, jolla Westman saa käyttönsä Relaa Racingin kolmosluokan Porschen sekä huolto- ja muut tiimipalvelut.

Relaa Racingilla toimii myös toinen junioriohjelma jälleen tulevalla kaudella, sillä erinomainen yhteistyö Seinäjoen Ammattikorkeakoulun insinööriopiskelijoiden kanssa jatkuu myös vuonna 2016.

Kauhajokelaisen Porsche-ammattilaistiimin keulahahmon Niemen mukaan kuljettajien Junior Program -ohjelmaan valitun Westmanin on kuitenkin osoitettava myös oma aktiivisuutensa radan ulkopuolella.

- Emil saa käyttöönsä kaluston ja tiimin, joiden avulla hänellä on varmasti mahdollisuudet taistella sarjan mestaruudesta. Toki Emilin on osoitettava markkinointi- ja myyntikykynsä muun muassa hankkimalla sponsoreita itselleen. Relaa Racing on ylpeä saadessaan tiimiin jälleen lahjakkaan nuoren kuljettajan, mutta mikään elämysmatkailu tämä ei ole, vaan oikea mahdollisuus ammattilaisuran aloittamiselle, Niemi painottaa.

Vaikka Westman osallistuukin nyt sarjaan ensimmäistä kertaa, on hän seurannut Porscheja jo kauan ja uskoo pääsevänsä sinuiksi uuden kilpa-autonsa kanssa nopeasti.

- Olen päässyt jo vierailemaan Relaa Racingin tiloissa Kauhajoella ja tutustumassa heidän toimintaansa, kalustoon sekä henkilökuntaan. Kaikki vaikuttaa todella hyvältä ja koska olen ajanut viime vuosina paljon erilaisilla autoilla, niin opin varmasti nopeasti Porschenkin niksit. Sarja ja Porschet ovat myös sinänsä tuttuja, että olen seurannut sarjaa viime vuosina ja isäni ajoi sarjassa viime kaudella, Westman kertoo.

Junioriohjelmaan edellisenä vuosina valitut Jesse Krohn, Simo Muhonen ja Mikko Pakari ajoivat kukin erinomaisia tuloksia Porsche GT3 Cupissa. Krohn sekä Muhonen myös raivasivat tiensä Keski-Euroopan sarjoihin.

Yhtään huonommaksi ei Westmankaan aio jäädä, vaan tavoite on kristallinkirkas. Relaa Racingin tuore tiimijäsen on myös valmis puurtamaan menestyksensä eteen.

- Pääsin joulukuussa armeijasta ja aloitan opiskelut Vaasan ammattikorkeakoulussa syksyllä, joten pääsen nyt keskittymään sataprosenttisesti tähän kauteen. Talvella treenaan muun muassa simulaattorilla sekä ajan V1600:sten jääradan SM-sarjan. Pyrin pitämään ajo- ja kilpailutuntumaa koko ajan yllä. Tavoitteena on vain ja ainoastaan voittaa sarjan mestaruus, Westman vakuuttaa.

Emil Westmanin otteita voit seurata ensimmäisen kerran Hämeenlinnan Ahveniston moottoriradalla, kun Relaa Racing aloittaa kautensa lauantaina 28. toukokuuta.


15.01.2016