Skip to main content

OHJEITA KILPAILUKAUTEEN

Arvon jäsenet, ohessa muutamia asioita tiedoksi ja muistutukseksi kauden 2011 alkaessa pian.

PRCF-RATASARJAN KILPAILUTARRAT

Kauden 2011 sponsorikuviot on sovittu ja uudet tarrat painossa. Hyödynnämme kuitenkin myös vanhat tarrat, sillä lopulta sponsseihin tuli vain yksi muutos vuoteen 2010 verrattuna. Jotta yhdistyksen rahoja säästyisi noin 1000 €, niin huomatkaa että:
- Keillä on vielä 2010 kilpatarrat kiinni autoissanne: Älkää repikö niitä irti. Saatte yksittäiset pienet irtotarrat, jotka voitte liimata Santanderin logojen päälle. Näin siis SKF korvaa sponsorinamme espanjalaisen pankin.
- 2010 kilpailunumeroistakin voinette antaa osan olla paikallaan ja vaihtaa vain ne numerot, jotka muuttuvat kaudelle 2011.
- Tämän vuoden kilpailunumeronne ovat näkyvissä PRCF:n nettisivuilla. Mikäli niissä on jotain epäselvää, teiltä puuttuu vielä numero tai se pitäisi jostain syystä vaihtaa tms niin olkaa yhteydessä Kristianiin (T).
- Kilpailutarrat ovat Tatella, joka tuo niitä mukanaan vapaisiin harjoituksiin vapunpäivänä Alastaroon sekä kisoihin Botniaringille ja Ahvenistolle. Nuo tapahtumat ovat kisatarrojen pääasiallinen jakelupaikka ja -aika.
- PRCF:n kilpailutarroja ei saa leikellä palasiksi ja sirotella pitkin autoa, kuten näkyi hieman tehdyn 2010. PRCF ”hallinnoi” sääntöjen mukaisia mainos- ja kilpailu­numeropaikkoja ratasarjaamme osallistuviin kilpa-autoihin ja ne tulee säilyttää alkuperäisen designin mukaisina. Ainoa poikkeus voi olla Porsche Challengeen osallistuvissa autoissa – katsotaan se sitten Challenge-kuljettajien kanssa erikseen. Mutta näin siis pidämme yllä jo tunnetuksi tullutta PRCF-brändiä ja menettelemme muutenkin niin kuin olemme sponsoriyhteistyöyritystemme kanssa sopineet.

SÄÄNTÖMUUTOS

PRCF:n kilpailusääntöön on tehty päivitys; uusi versio on v2011.1 / 30.3.2011.

Peruste: AKK päätti muuttaa penkkien ja turvavöiden ikävaatimusta kansallisesti niin, että hyväksyntää jatketaan 5 vuodella. Eli niin kuin PRCF on jo menetellyt tähän asti luokissa 8.a – 8.c. Nyt tämä siis laajenee kaikkiin PRCF-luokkiin.
- Samalla kertaa AKK:ssa esillä ollut polttoainetankkien vastaava jatkoaika ei tullut hyväksytyksi, joten siinä kohtaa ei siis mikään muuttunut, ainakaan vielä.
- AKK mainitsee perusteiksi harrastajien kustannusten keventämisen – HYVÄ!

Samalla PRCF muistuttaa, että alamme noudattaa AKK:n kansallista sääntöä kuljettajien ajovarusteiden osalta 2012 alusta. Luokat 5, 7 ja 8.d noudattavat niitä jo nyt. Tämä koskee siis kaikkia luokkiamme ja samalla tulee myös HANS-pakko, mikä kannattaa ottaa huomioon, jos teette kypärähankinnan jo tänä vuonna. Samoin, jos hankitte muita ajajan varusteita niin katsokaa, että ne täyttävät voimassa olevan FIA-standardin FIA 8856-2000. Asian perusteet löytyvät helposti AKK:n sääntökirjasta, Liite J, kohta XVI, s. 360.

PRCF:n luokat 8.a – 8.c voivat siis käyttää vielä vanhan standardin mukaisia ajajan varusteita vuoden 2011 ajan. Määritykset ja lisätiedot löytyvät AKK:n nettisivuilta kohdasta sääntökirja, sääntökirja 2010, tai jos on käytettävissä painettu sääntökirja, niin siellä Liite J, kohta XVI.

Kun käytte varusteostoksilla, kannustamme hyödyntämään sponssifirmamme Euro­Racingin tarjontaa. Sieltä PRCF-jäsenet saavat myös automaattisesti hyvät alennukset.

KEVÄÄN YHTEISET VAPAAT HARJOITUKSET

Yhteiset harjoitukset toteutetaan toimintasuunnitelman mukaisina 1. toukokuuta Alastarossa ja 4. toukokuuta Ahvenistolla. Kutsut ovat näkyvissä PRCF:n nettisivuilla. Myös siviili-Porscheilla pääsee radalle, jos kilpakaluston laitto on vielä kesken.

PRCF:N AUTOKAMERAN KÄYTTÖ

PRCF:n hallitus päätti viime kokouksessaan, että ryhdymme aktivoimaan yhdistyksen kameran käyttöä. Kussakin kauden 2011 kisassa yhdelle etukäteen arvotulle kuljettajalle annetaan laitteisto käyttöön kisan kuvaamiseksi. Näin saadaan kuvamateriaalia kisoista myös yhdistyksen käyttöön.

Kameran asennus on helppo ja nopea, ja siihen annetaan apua tarpeen mukaan. Käytännössä kamerapään kiinnike kiinnitetään turvakaareen ja keskusyksikkö laitatetaan autossa sopivaan paikkaan kiinni, molemmat vaikka nippusiteillä. Autoon ei siis jää jälkiä. Kuvaus tapahtuu start- / stop-painikkeilla, eli helppoa ja automaattista.

POHJOISMAISEN KISAN VALMISTELUISTA

Toukokuun yhteiskisan valmistelut ovat käynnissä. Tarvitsemme vielä lisää ihmisiä talkootehtäviin. Pyydämme itse kutakin katsomaan ympärilleen, olisiko sinulla mahdollisesti tapahtumassa mukana sellainen ”sidosryhmähenkilö”, joka voisi olla halukas auttamaan järjestelyissä jossain kohtaa. Jos kyllä, niin pyydämme ilmoittamaan piakkoin Tatelle. Porkkanana on mm., että talkooväki pääsee myös ajamaan radalle omilla Porscheillaan taukojen aikana.

Tapahtumaan liittyy lauantaina jo perinteisesti nk. Petrin päivä ja sen jälkeen on varattu yhteinen illanvietto ja illallinen ulkomaalaisten vieraidemme kanssa Vanajanlinnassa. Toivomme myös monen PRCF-kuljettajan osallistuvan iltatilaisuuteen avec. Kutsu ja ilmoittautumisohjeet PRCF:n nettisivuilla.

Hauskaa kisa- ja kesäkautta 2011!

PRCF:n hallitus

Tulostettava versio


24.04.2011