Skip to main content

Kuva: Antti Takala

Porsche on kehitetty kilpailuolosuhteissa ja siksi myös useat Porsche-kuljettajat ovat viehtyneet rata-ajoon ja nopeimman kierrosajan metsästykseen. Tässä harrastajia palvelee PRCF Time Trial – sarja.

Kyseessä on yleiseen tieliikenteeseen hyväksytyille autoille tarkoitettu kilpailu ja sarja onkin erinomainen mahdollisuus päästä kokemaan laadukkaasti järjestettyjä kilpailuolosuhteita turvallisesti ns. entry level tasolla. Time Trial sarjassa kilpaillaan neljässä eri luokassa. Jaossa on vain yksi sarjamestaruus, mutta kilpailijat jaetaan eri luokkiin kilpailukohtaisesti autojen paino/tehosuhteen mukaan. Näin jokainen voi kerätä sarjapisteitä tasaväkisesti kalustosta riippumatta.

Autojen luokat  
TT-A vähintään 5 kg/hv
TT-B vähintään 4 kg/hv
TT-C vähintään 3,4 kg/hv
TT-D alle 3,4 kg/hv

Osakilpailut ovat jäsentenvälisiä harrastetapahtumia, joissa ensisijaisesti pyritään turvallisuuteen ja kanssakilpailijoiden kunnioitukseen sekä kehittämään ja vaalimaan urheiluautoperinnettä kilparadoilla, ajaen omien rajojen mukaisesti kelloa vastaan. Kaudella 2017 on mahdollista kilpailla jopa neljässä eri osakilpailussa.

PRCF Time Trial -sarjan osakilpailut vuonna 2017 ovat:
27.5. Ahvenisto, PRCF Racing Day
29.7. Pärnu, Eesti
5.8. Ahvenisto, PRCF kerhokilpailu
26.8 Alastaro, Porsche Club Finland Festival

Vastoin muita PRCF sarjoja, Time Trial kilpailuun osallistuminen ei edellytä endurance- tai rataleimatutkintoa, vaan ajamaan pääsee kilpailukohtaisesti lunastettavalla tutustumislisenssillä (saatavilla tapahtumapaikalta, 25eur / tapahtuma).

Kisapäivänä autot katsastetaan ja kuljettajille pidetään ohjaajakokous. Ajovuoron autot jaetaan tarpeen vaatiessa kuljettajien ja luokkien mukaan omiin ryhmiinsä, jotta yhtä aikaa radalla ajavien autojen välille ei syntyisi suuria nopeuseroja. Radalla on yhtä aikaa noin 8-10 autoa, joten radalla on runsaasti tilaa ja ohituksia tulee vähän, jos ollenkaan. Jokainen voi siten keskittyä omaan suoritukseensa. Yksi ajokerta kestää n. 5-7 kierrosta (ml. lämmittely ja jäähdyttely). Ohittamisessa noudatetaan ratapäiviltä tuttua sääntöä, ohittaminen on sallittua vain radan suoralla osuudella.

Sarjan lisätiedot, säännöt, tulokset ja ilmoittautumiset www.prcf.fi.

Järjestäjä pidättää oikeuden muuttaa julkaistun kilpailukalenterin päivämääriä, jolloin kaikille sarjaan ilmoittautuneille kilpailijoille ilmoitetaan muutoksista virallisella tiedotteella.

Connect with Porsche Racing Club Finland