Skip to main content
Ahveniston moottoriradan 50-vuotisjuhlakisa käynnistyi Porsche GT3 Cup Challenge Finlandin osalta yhden miehen näytösajona. Porsche GT3 Cup Challenge Finland Junior Program –ohjelmaan talvella valittu 16-vuotias Roope Rinne-Laturi oli vahvassa vauhdissa jo aika-ajossa.  

- Aika-ajo meni ihan silleen, kuin pitikin. Sain heti alussa hyvän kierroksen ja sen jälkeen jäähdyteltiin autoa. Lopussa kävin vielä ajamassa pari kierrosta, mutta en saanut parannusta. Silti paalupaikka, Rinne-Laturi hymyili.  

Lauantain ensimmäinen startti ei tuonut asetelmiin muutosta.  

- Lähtö meni ongelmitta. Pääsin heti kärkeen. Auto toimi hienosti ja sain ajaa kärjessä rauhassa, Rinne-Laturi jatkoi.  

Sekä aika-ajon että kisan kakkonen oli toinen junioriohjelmaan kiinnitetty ajaja, 20-vuotias Jussi Kuusiniemi. Järvenpääläisen päivä oli pilvinen.  

- Auto ei nyt oikein toimi. Jarrut lämpenee aika paljon ja jarruteho oli melko huono, Kuusiniemi raportoi.  

Ongelmat vaivasivat vielä kisalähdössäkin ja Rinne-Laturi meni menojaan. Kilpailun loppuvaiheessa sekä aika-ajon että kisan kolmonen, Raimo Niemi saavutti hieman jarrujen kanssa painiskellutta Kuusiniemeä, joka oli alussa saanut rakennettua pienoisen etumatkan pääjoukkoon.  

Jim Rautiainen puolestaan lähestyi lopussa hieman Niemeä ja Kuusiniemeä, kun oli ensin karistanut Tommi Harun kannoiltaan. Haru hiillosti paria kierrosta vaille koko 20-minuuttisen startin ajan Rautiaista. Daniel Skurnik oli kuudes ja pikakomennuksella kisaan osallistunut Mika Heinonen seitsemäs.


Kuvaaja: Jari Kohonen


PORSCHE GT3 CUP CHALLENGE Finland
Communication
Heikki Vaara
www.gt3cup.fi


03.06.2017

Connect with Porsche Racing Club Finland