Skip to main content

Club Racing on kilpa-autosarja, jossa ajetaan Porsche AG:n valmistamilla autoilla, herrasmiessääntöjä kunnioittaen. Sarjaan voi osallistua millä tahansa Porsche-merkkisellä autolla, joka täyttää riittävät turvallisuusmääräykset. Sarjassa ajaa vuosittain toistakymmentä kuljettajaa, sillä sarja koetaan tasaväkiseksi, turvalliseksi ja tunnelmaltaan rennoksi kilpasarjaksi.

Sarjassa autot jaetaan kolmeen eri luokkaan käytetyn rengastyypin mukaisesti: 8-luokassa käytetään katulaillisia renkaita, ja lisäksi autot on jaettu alaluokkiin niiden teho-/painosuhteen mukaan (8A, 8B, 8C, 8D). Luokassa 5 ajavat tehtaan yksityyppi-GT3 Cup -autot slikseillä, ja luokassa 7 on kaikki muut sliksejä käyttävät kilpa-Porschet.

Club Racing tarjoaa mahdollisuuden kokea oikeaa kilpa-autoilun hurmaa ilman mittavia investointeja ajokalustoon. Aikaisempina vuosina ajettua club race/Sports Cup -sarjaa on kokemusten pohjalta kehitetty ja kilpailusääntöjä muutettu mm. siten, että on mahdollista kilpailla tasavertaisesti ja samoissa luokissa myös naapurimaissa. Sarjan tavoitteena on, että myös katukäytössä olevalla autolla voi osallistua, kunhan tietyistä turvallisuuteen liittyvistä muutoksista ja varusteista huolehditaan (turvakehikko, turvavyöt, tulensammutin, hinaussilmukat ja kuljettajan varustus). PRCF:n omissa kilpailuissa kuljettajilta vaaditaan kansallinen kilpailulisenssi ja rataleima- tai endurance-tutkinto.

Kuva: Juhana Määttä

Connect with Porsche Racing Club Finland