Skip to main content

Tervetuloa kaikki rata-autoilun harrastajat PRCF:n järjestämään avoimeen Time Trial tapahtumaan lauantaina 16.7. Botniaringille. Avoin tapahtuma tarkoittaa, että voit osallistua minkämerkkisellä autolla tahansa, kunhan se täyttää sarjan tekniset ja turvallisuusvaatimukset.
 

Sarjassa ajetaan tieliikenteeseen katsastetuilla autoilla, ja sarja on jaettu neljään luokkaan teho-painosuhteen perusteella. Botniaringillä ajetaan myös TT Avoin –luokka, jossa ei ole käytössä teho-painosuhdejakoa ja jossa voi ajaa myös tieliikenteeseen katsastamattomalla kilpa-autolla ja slickseillä. Luokat 16.7. tapahtumassa ovat:

TT-A: vähintään 5 kg/hv
TT-B: vähintään 4,0 kg/hv
TT-C: vähintään 3,4 kg/hv
TT-D: alle 3,4 kg/hv
TT-AVOIN: ei teho-painosuhderajoituksia, slickseillä ja tieliikenteeseen katsastamattomilla autoilla ajo sallittu

Lisämausteena ratamoottoripyöräilyn tähti Mika Kallio osallistuu Botniaringillä avoimeen Time Trial –luokkaan, joten nyt on mahdollisuus ajaa hyvässä seurassa!

Varsinainen ilmoittautumisaika päättyy 11.7., mutta tällä kertaa varsinaista jälki-ilmoittautumismaksua ei peritä, joten ilmoittautua voi ilman lisäkustannuksia vielä lauantai-aamuun 16.7. asti. Osallistumismaksu on 150€. Lisenssiä ei myöskään tarvita, tapahtumaan voi ottaa osaa AKK:n tutustumislisenssillä (25€), jonka saa tapahtumapaikalta.

Tapahtuma ajetaan osana Porsche GT3 Cup Challenge- ja FTCC-osakilpailua. Harjoittelumahdollisuus on perjantaina 15.7. Ilmoittautuneille lähetetään tarkempi aikataulu ym. lähempänä tapahtumaa. Lisätietoja saat PRCF:n nettisivuilta www.prcf.fi sekä ottamalla yhteyttä jaakko.menander(ät)prcf.fi

Tarkasta, täyttääkö autosi sarjan säännöt täältä (huom. lisänä Botniaringillä Avoin TT, jossa auton ei tarvitse olla tieliikenteeseen katsastettu ja slickseillä ajo on sallittu):

Ilmoittautua voit täältä (huom. 16.7. tapahtumassa sinun ei tarvitse olla PRCF:n jäsen):

Mitä on Time Trial?

PRCF:n Time Trial –sarja tarjoaa jäsenistölle harrastajien välisen, turvallisen, matalan kynnyksen tavan nauttia autostaan ajamalla itseään ja kelloa vastaan, omien rajojen mukaisesti. Voit osallistua sarjaan millä tahansa tieliikenteeseen katsastetulla Porschella, kunhan se on varustettu tietyillä turvavarusteilla, kuten vähintään puolikaarilla ja kilpaistuimilla sekä turvavöillä. Et myöskään tarvitse ratatutkintoa tai kilpailulisenssiä, voit osallistua osakilpailuihin tapahtumakohtaisella tutustumislisenssillä.

Sarja on jaettu neljään luokkaan autojen teho-painosuhteen perusteella, jolla pyritään siihen että sarjapisteistä on mahdollisuus ajaa mahdollisimman tasaväkisesti riippumatta kalustosta. Osakilpailuissa ajetaan nopeinta kierrosaikaa, ja ajotavassa noudatetaan kaikille PCF:n rata-ajon koulutustapahtumissa käyneille tuttuja ajosääntöjä, esimerkiksi ohittaessa.

Kaudella 2016 ajetaan neljä osakilpailua, joista kolme parasta tulosta lasketaan mukaan sarjan loppupisteisiin. Osakilpailut 2016:

28.5. Ahvenisto, PRCF Racing Day
16.7. Botniaring (Avoin)
6.8. Pärnu, Eesti
27.8. Alastaro, Porsche Club Finland Festival

 


09.07.2016