Skip to main content

Vuoden 2008 viimeisen osakilpailun ikävämpää satoa

Kuten moni on varmasti kuullut ja kaikki paikalla olleet tietävät, sattui PRCF Club Racing Cupin  edellisen kauden viimeisessä osakilpailussa onnettomuus. Kaksi Porschea osui toisiinsa kilpailutilanteessa sillä seurauksella, että molempien kilpailu jäi kesken ja lähtö jouduttiin keskeyttämään. Onneksi henkilövaurioilta vältyttiin ja autot säilyivät korjattavassa kunnossa.

Tapahtumaa on käyty läpi PRCF:n hallituksessa. Hallituksen näkemyksen mukaan tapahtuma aiheutui siitä, ettei kisassa noudatettu yleisesti sovittua periaatetta, joka oli aiemmin mainittu myös PRCF-säännöissä. Tälle kaudelle sääntö kirjataan selkeästi ja sen noudattamista valvotaan tarkasti.

Säännössä määrätään, että kilvanajo on välittömästi keskeytettävä, mikäli auto käy kesken lähdön ajoradan ulkopuolella. Tämä sääntö on tärkeä siitä syystä, että ulosajon seurauksena on autoon saattanut tulla jotain teknistä vikaa. Lisäksi renkaisiin varmasti tarttuu soraa, joka muuttaa pitoa ja vaikuttaa auton hallittavuuteen. Ajolinjalle kulkeutuu radan ulkopuolelta myös roskaa, joka vaikuttaa muidenkin pitoon.

Vastaava onnettomuus ei saa enää toistua. Mitään rangaistuksia ei tällä kertaa jaeta, mutta PRCF:n hallitus päättää kauden alkuun mennessä rangaistuskäytännön mahdollisia tulevia sääntörikkomuksia varten, esimerkkinä määräaikainen kilpailukielto.

Tästä onnettomuudesta huolimatta viime kausi oli kokonaisuutena aivan mahtava ja alkavasta kaudesta tulee edellistäkin hienompi. Osallistujamäärän odotetaan kasvavan ja kilpailulähtöjä on luvassa peräti 12.

Porsche Racing Clubin tarkoituksena on edistää Porsche-merkkisten autojen kilpailutoimintaa järjestämällä Porschen omistajille mahdollisuuksia ajaa kilpaa Porscheillaan. Kynnys osallistumiseen on tarkoitus pitää mahdollisimman alhaisena. Tämä on harrastustoimintaa, johon ei kuulu "loppuun saakka ajaminen", vaan kuljettajien on tiedostettava koska on höllättävä.

Kolarointi ei kuulu herrasmiessarjaamme. Tärkein asia kilpailutoiminnassamme on turvallisuus - Pidetään Porschet, kuljettajat ja katsojat ehjinä!

kilpailunjohtaja
Kristian Tornivaara
Porsche Racing Club Finland


19.03.2009

Connect with Porsche Racing Club Finland