Skip to main content


Kuva: RawCar

Pelkästään tuloksia katsomalla näyttää siltä, että Porsche Junior Programin ajaja on radalla herra ja hidalgo. Tosiasiassa Kuusiniemi sai tehdä töitä hiki kypärässä kerätäkseen viikonlopun komean värisuoran. Aika-ajossa kolme vuotta nuorempi Junior Program-kollega Roope Rinne-Laturi oli vain sadasosia hitaampi. Avauskisassa Rinne-Laturi kuittasi nopeimman kierroksen ja sai kakkoslähtöön ykkösruudun. Startissa Kuusiniemi pääsi edelle, mutta muutaman kierroksen painostuksen jälkeen Roope yritti Jussin ohitusta.

Siinä kaikki ei mennyt kuin Strömsössä.
- Minulla meni edelliskierroksella jarrutus vähän pitkäksi siinä paikassa, joten otin tällä kerralla vähän varmanpäälle. Ilmeisesti Roope yllättyi aikaisemmasta jarrutuksesta, koska hänen autonsa tömähti peräkonttiin ja pyörähti, Kuusiniemi pohti.

Rinne-Laturi otti ryhdikkäänä herrasmiehenä kopsun ja pyörähdyksen täysin omaan piikkiinsä.
- Ajattelin hyökätä, koska tuntui, että nyt on hyvä paikka. Kaikki paino oli kuitenkin jarrussa vasemmalla etupyörällä ja kun jarrutin, takapyörät menivät lukkoon. Perä lähti samantien alta, Rinne-Laturi kuvaili.
- Kävi tuuri, etten jäänyt hiekoille kiinni, vaan sain auton vielä liikkeelle. Loppupeleissä kaikki meni hyvin, kun pystyin kuitenkin nousemaan takaisin kakkoseksi, Rinne-Laturi huokaisi.

Kumpikin juniori oli viikonloppuunsa tyytyväinen, vaikka Kuusiniemi keräsi gloorian ja Rinne-Laturi leimattin kakkoseksi.
- Ihan ok viikonloppu. Koko ajan tulee lisää kokemusta ja kilometrejä. Ahvenistolle pääsen testaamaan varmaankin vasta kisaviikolla, koska armeijasta on aika vaikeaa saada lomaa harjoitteluun. Mutta onhan siinä pari päivää aikaa hakea ajolinjoja itse kisaan, Kuusiniemi pohti.
- Hyvillä mielin lähden seuraavaan kisaan. Vähän tietty kismittää se, etten malttanut hakea pidempään tänään sitä ohituspaikkaa. Riian radalla on kaksi ihan hyvää paikkaa, joissa voi iskeä. Nyt tuli vähän kiirehdittyä ja kävin sen takia hiekoilla. Mutta Ahvenistolla on taas paikka iskeä, Rinne-Laturi hymyili.
Sunnuntain kisassa kokenut rattivirtuoosi Raimo Niemi kuittasi kolmospaikan. Ari Laivola ja Tommi Haru kävivät tiimin jäsentenväliset ja sateella käsittämättömän nopea Haru oli nyt Niemen sekä Laivolan imussa viides.


30.04.2017