Skip to main content

Porsche Racing Club Finland ry viettää 10-vuotista taivaltaan juhlakilpailun merkeissä Ahveniston moottoriradalla lauantaina 6.6.2015. Juhlakilpailu kokoaa Ahvenistolle Porsche Racing Clubin kaikki kisasarjat: Nopeat GT3 Cup-autot, club racing –henkisen Sports Cupin ja nopeinta kierrosaikaa tavoittelevat Time Trial -kuskit. Vierailevana luokkana näemme Formula Renault 1.6 – luokan autot, jotka kisaavat Pohjois-Euroopan aluemestaruusosakilpailun Ahvenistolla.

Porsche GT3 Cup –sarja nousi tälle kaudelle Porsche Motorsportin luokittelussa Challenge-tasolle. Sarjassa ajetaan yksityyppiautoilla, jotka ovat luokittain samat jokaisella kuljettajalla. Luokkien väliset erot näkyvät autojen vuosimalleissa, vanhimpien ollessa 2000-luvun alusta. Mukana on myös viime vuosien uudempia malleja. Näissä autoissa riittää hevosvoimia, vauhtia ja ääntä.

Sports Cup on kilpa-autosarja, jossa ajetaan kilpaa herrasmiessääntöjä kunnioittaen. Sarjaan voi osallistua myös katukäytössä olevalla Porschella, kunhan tietyistä turvallisuusasioista on huolehdittu sekä auton että kuljettajan osalta. Radalla nähdäänkin varsin kattava valikoima erityyppisiä Porsche-kilpureita.

Radalla nähdään myös Time Trial - kilpasarja, jossa kilpaillaan yksittäisellä kierroksella nopeimman kuljettajan tittelistä. Sarjan säännöt noudattavat kerhokilpailun turvallista ja hallittua ajotapaa. Luvassa taatusti vauhdikasta menoa, kun kuljettajat metsästävät sitä kaikkein nopeinta kierrosaikaa ja haastavat kaverit radalla.

Yleisölle nähtävää riittää koko päiväksi. Katsomoalueelle on vapaa pääsy ja kaikki Porschella paikalle saapuvat voivat ajaa autonsa harjulla sijaitsevaan Porsche-parkkiin.

Mikäli haluat aistia kisatunnelmaa ja moottorinpärinää hieman lähempää, onnistuu se ostamalla lipunmyyntipisteestämme 10 euron varikkolipun. Kisavarikko on oiva paikka tutustua kilpa-autoilun värikkääseen maailmaan. Tapahtumapäivän aikana pääsee läheltä seuraamaan millainen on kisaan valmistautuvan kilpakuljettajan päivä. Varikkolippu sisältää varikkoalueen sisäänpääsyn lisäksi laadukkaan Porsche Club Magazinen. Lehti on Porsche Club Finland ry:n jäsenlehti, joka on nyt ensimmäistä kertaa jaossa suurelle yleisölle. Lehti sisältää kisa- ja tapahtumainfon lisäksi paljon muutakin Porsche-asiaa.

Varikkoalueen kauppakujalta voi hankkia laadukkaat autonhuoltotarvikkeet suoraan Prestan tuoterekan valikoimista. Paikalla myös autojen pienoismallimyyjä, modeltoys.net, jolta löytyy taatusti Suomen suurin Porsche-pienoismallivalikoima. Kesän aurinkoisiin keleihin voi valmistautua Porsche Design – aurinkolaseilla, niitäkin on myynnissä. Mielenkiintoinen koju on myös Peltikyltti.fi – taatusti hauskoja tauluja ja muuta pientä peltitavaraa tuliaisiksi ja omaksi iloksi.

Ohjelma:

09.00 Lipunmyyntipiste aukeaa
09.00 Time Trial vapaat harjoitukset
09.25 Sports Cup vapaat harjoitukset
09.50 Formula Renault warm up
10.05 GT3 Cup Challenge warm up
10.20 Time Trial lähtö 1
10.45 GT3 Cup aika-ajot
11.30 Sports Cup aika-ajot
11.55 Formula Renaulta aika-ajot

12.30 Tauko radalla

13.10 GT3 Cup Challenge Grid Show
13.20 GT3 Cup Challenge lähtö 1
13.55 Formula Renault Grid Show
14.10 Formula Renault lähtö 1
14.45 Sports Cup lähtö 1
15.20 Time Trial lähtö 2
15.50 Formula Renault lähtö 2
16.25 Sports Cup lähtö 2
17.00 GT3 Cup Challenge lähtö 2
17.30 Time Trial lähtö 3
18.00 Palkintojenjako


Tervetuloa seuraamaan vauhdikasta Porsche-päivää!
 

Lisätietoja:
Riikka Nikander
Porsche Racing Club Finland ry
tiedottaja
p. 044-977 5257


08.05.2015