Skip to main content

PRCF Club Racing tarjoaa mahdollisuuden kokea oikeaa kilpa-autoilun hurmaa ilman mittavia investointeja ajokalustoon. Aikaisempina vuosina ajettua club racing -sarjaa on kokemusten pohjalta kehitetty ja kilpailusääntöjä muutettu mm. siten, että on jopa mahdollista kilpailla tasavertaisesti ja samoissa luokissa myös naapurimaissa. Yhtenä tavoitteena on, että myös katukäytössä olevalla autolla voi osallistua, kunhan tietyistä turvallisuuteen liittyvistä muutoksista ja varusteista huolehditaan (turvakehikko, turvavyöt, tulensammutin, hinaussilmukat ja kuljettajan varustus). PRCF:n kilpailuissa kuljettajilta vaaditaan ajokortti, kansallinen kilpailulisenssi ja rataleima- tai endurance-tutkinto.

Historiallisia PRCF tapahtumia listattuna:

20.09.2008 PRCF Club Race osakilpailut 5 ja 6, Motopark

07.09.2008 Raimon Relaa-päivä Botniaringillä

Raimo Niemi & Botniaring tarjosivat PRCF:n ja PCF:n jäsenistölle rata-ajon harjoittelupäivän sunnuntaina 7.9.2008.

26.07.2008 PRCF Club Race osakilpailut 3 ja 4, Ahvenisto

Mukana oli 13 kilpailijaa

07.06.2008 PRCF Club Race osakilpailu 1, Ahvenisto

06.05.2008 PRCF klubi-ilta - Rata–ajo ja ajotapasäännöt kilpailuissa

Kaikille PRCF:n kilpailuihin osallistumista harkitseville tarkoitettu tilaisuus, jossa käytiin läpi rata–ajon perusteita ja sääntöjen mukaista ajotapaa. Asiantuntijana oli jäsenemme Markku Kuusijärvi, jolla on monivuotinen kokemus sekä kilpailijana, että AKK:n kilpailujen toimitsijana, johtajana ja kouluttajana.

21.04.2008 PRCF klubi-ilta - KW alustasarjat ja niiden säätäminen

Tilaisuus, johon kaikkien ajo–ominaisuuksien parantamisesta kiinnostuneiden Porsche-harrastajien, slalom– ja kilpakuljettajien kannatti osallistua. Tarjolla oli asiantuntevaa tietoa mm. siitä, kuinka iskunvaimentimet tulee säätää. Isäntänä US–Parts Finn–Am Oy ja paikalla oli tehtaan asiantuntija.

2007

PRCF toiminnan kehittäminen – keskustelutilaisuus 11.10.2007

Yhdityksen hallitus näki tarpeelliseksi kuulla jäsenistön mielipiteitä toiminnan kehittämisestä. Tarkoitusta varten pidettiin keskustelutilaisuus kauden päätyttyä mutta hyvissä ajoin ennen vuosikokousta. Tavoitteena oli saada jäsenistöltä ajatuksia ja ideoita yhdistyksen toiminnan kehittämiseksi. Pohdinnan kohteina olivat mm.- Koulutustoiminta- Rata-ajotilaisuudet- Kilpailutoiminta ja sen kehittäminen. Kilpailutoimintaan liittyen mm. Porsche AG haluaisi aktiivisesti edistää Porsche Sports Cup-toimintaa Pohjoismaissa. Ruotsissa on tällä kaudella ajettu heidän perinteistä PCSR:n ratasarjaansa Porsche Sports Cup sarjana. Porsche klubitoiminnan koordinaattori Mathias Menner toimii parhaillaan aktiivisesti laajentaakseen sarjaa koko Pohjoismaat kattavaksi.

Testaus ja rata-ajopäivä Ahvenistolla 26.9.2007

PRCF järjesti Ahveniston moottoriradalla ajoharjoittelu ja aika-ajotilaisuuden keskiviikkona 26.9. klo 16 - 20. Tilaisuus oli tarkoitettu PRCF:n jäsenille ja osallistua sai joko vakuutetulla PRCF-kilpa-autolla tai katuautolla. Osallistuvat autot varustettiin transpondereilla kierrosaikojen rekisteröintiä varten. Vapaan rata-ajoharjoittelun ja testauksen lisäksi ajettiin erityiset mitatut kierrosajat seuraavalla tavalla: Aika-ajot ajettiin erissä, joihin valittiin suurin piirtein yhtä nopeita autoja/kuljettajia. Radalla oli yhtä aikaa 3 - 5 autoa porrastetuin etäisyyksin. Kussakin erässä ajettiin kolme nopeaa aika-ajokierrosta ja yksi jäähdyttelykierros.

International Porsche Track Day Estonia 2007

Eesti Porsche Klubi:n järjestämä rata- ja perhetapahtuma toteutui suunnitelman mukaisesti 4.-5.8. Mukana oli edustava joukko PCF:n ja PRCF:n jäseniä. Rata-ajoon osallistuneesta 26:sta autosta 12 oli suomalaisia. Yhdistyksemme jäsenet olivat myös varsin hyvin edustettuina ”palkintosijoilla”.

PRCF näytöslähtö 28.7.2007

Jäsentenväliseksi kilpailuksikin mainittu näytöslähtö toteutettiin nyt kolmannen kerran PCF:n Koulutus- ja ratapäivien yhteydessä Ahvenistolla. Kilpailukalusto ei ollut merkittävästi muuttunut edellisistä vuosista ja osallistuvat ajoneuvot olivat voittopuolisesti Porschen etumoottoristen autojen ryhmästä. Yhdeksästä osallistuvasta autosta vain yksi edusti ilmajäähdytteisiä takamoottoriautoja.


08.02.2008

Connect with Porsche Racing Club Finland